Etiquetas:

Concurs d'experiments científics del Club Banyetes a l'Expo Joan Oró 2014

Compartir
Recentment es va fer l'entrega de premis del concurs d'experiments científics organitzat pel Club Banyetes a l'Expo.


L’alcalde Ros ha format part del jurat del primer concurs d’experiments del club, que ha presentat l’Eureka i que ha proclamat guanyadores les escoles Camps Elisis, Episcopal i el Carme, en les diferents categories. El concurs s’emmarca en els actes entorn a l’exposició sobre el científic lleidatà Joan Oró
El Club Banyetes ha organitzat un concurs d’experiments per promoure la ciència entre l’alumnat de les escoles de la ciutat. Diversos centres educatius han participat en aquest concurs del qual avui s’ha enregistrat la final a l’Auditori Municipal Enric Granados. L’Eureka, la científica del club infantil, ha presentat la final que ha comptat amb la presència del paer en cap, Àngel Ros, qui ha format part del jurat, juntament amb el regidor d’Educació, Jesús Castillo; el director de l’exposició dedicada a Oró, Andreu Ibáñez, i el professor de ciència, Anicet Cosialls. Aquesta iniciativa del club s’emmarca en el conjunt d’actes promoguts al voltant de l’exposició que Lleida ha dedicat al científic lleidatà Joan Oró.
L’alcalde ha felicitat les escoles participants pel seu interès per la ciència i ha agraït l’esforç de les escoles i dels seu professorat per atansar als infants i als joves aquest coneixement. En la final del concurs s’han presentant els tres millors experiments de les escoles de cada cicle: En l’inicial, les escoles Països Catalans, Camps Elisis i Frederic Godàs han mostrat els seus experiments. En el cicle mitjà han estat els Maristes, l’Episcopal i el Carme. I pel que fa al cicle superior han estat a la final els col·legis Joan XXIII, Sant Jaume Les Heures i el Carme.
Després de la deliberació del jurat, els centres guanyadors d’aquesta primera edició del concurs han estat els Camps Elisis, amb el seu experiment per apagar una espelma; l’Episcopal, que han experimentat amb el midó que hi ha en els aliments, i el Carme, que ha fet una demostració sobre la caixa toràcica. Els premiats han rebut un xec de 300 euros per a material de laboratori per a l’escola.
La gravació del concurs, que es podrà veure pròximament al Club Banyetes, s’ha acabat amb la frase més il·lustrativa del concurs: “no és màgia és ciència!”.